Oğuzhan Aydın Kişisel Blog

2024'e Başlarken

Yıllar geçse de bazı şeyler değişmiyor ve her geçen yıl da bunu kanıtlıyor. Böyle söyleyince çok romantik oluyor, bir de bütün keramet yıllardaymış gibi. Bu söylemin zıttı da doğru ve bu sene benim yapmak istediğim de bu.

Bu internet sayfasını ilk olarak 2017de oluşturmuşum, zaman zaman içerik girsem de bu içerikler çoğunlukla kalıcı olmadı ve sayfayı da aktif tutamadım. Bu sene ise, en azından ayda bir yazı girmeyi planlıyorum. Ama çok da iddialı değilim.

2023’ten 2024’e geçtiğimizde, 2023’le ilgili hala bitmeyen şeyler vardı. 2023’te okumaya başladığım Tom Jones ve aldığım dersler gibi. Tom Jones’u yeni yıla girdikten 3 gün sonra bitirdim, aldığım derslerin ise hepsinin sınavına girdim. Bu yazıyı yazarken tüm notlarım açıklanmamış olsa da hepsinden geçtiğimi biliyorum-ya da umuyorum diyelim-.

Yeni yıla başlarken bu sene daha çok okumayı düşünüyordum. İlk ay bu planın çok başarılı gittiğini söyleyemem. Bir süredir okumayı istediğim “Gurur ve Önyargı”nın Berrak Göçer’in çevirisiyle basılan yeni baskısını Eylül’de edinmiştim, bu ay sonunda okuyabildim. Bir de Aylin Balboa’nın “Ateş Sönene Kadar” isimli öykü kitabını okudum. Umuyorum ki önümüzdeki ay daha çok okuyacağım.

Bu ay postanede biriken kartpostallarım da toplu olarak geldi, 24 kartpostal. Kartpostallarla ilgili 2018 tarihli bir yazım da var, bir koleksiyondan bahsediyor. Aslında yazıdan beri o koleksiyona çok ekleme yapamamıştım ancak tekrar ilgilenmeye başladım. Bu sene o koleksiyonu dijital bir veri tabanına aktarmak istedim ve ayrıca internet sitemde de bunun için bir sayfa yaptım. Bu veri tabanı sadece kartpostalların ön yüzlerini ve bir de eğer kartpostal ile ilgili yazdığım not varsa onu içeriyor. Belki ileride farklı bilgiler de eklerim ama sanmıyorum.

Aslında bu tarz bir sayfayı okuduğum kitaplar için yapmayı uzun süredir istiyordum, sitemin önceki versiyonunda bir “okuma listem” sayfası vardı ama sayfa, o versiyonda hiçbir zaman bakımdan çıkamadı. Eski versiyon demişken, sitemi daha önce ziyaret ettiyseniz tasarımının değiştiğini de fark etmişsinizdir, bu da 2024 ile birlikte oldu.

Ocak, ayrıca doğduğum ay olduğu için bu ay sonunda bir yaş daha almış olacağım. Uyudum, uyandım ve bir yıl yaşlandım şeklinde olmadığı için bu yaşımın bir kısmı 2023’ten kalan bir şeydi. O kısmı da bittiğine göre 2024’e başlayabilirim.